Skip to main content

Start van de halve finales

By april 22, 2021News

De laatste rechte lijn

De poulefase van de play-offs is afgelopen, de laatste rechte lijn van het seizoen 2020-2021 kan ingezet worden. Dragons, Léopold, Orée en Watducks bij de heren en Antwerp, Dragons, Gantoise en Racing bij de dames vechten het de komende drie weekends uit wie zich tot kampioen kroont. Spanning is sowieso verzekerd. Bij gelijke punten na twee wedstrijden volgen immers shoot-outs. Het doelsaldo is dus niet doorslaggevend. Let the games begin !

Heren

Watducks – Léopold

In 2019 kroonde Léopold zich tot de laatste landskampioen in onze Eredivisie. Aan kwaliteit hebben de troepen van coach Robin Geens sindsdien allerminst ingeboet. Tom Boon, momenteel topscorer in de Eredivisie met 29 doelpunten, en Maxime Plennevaux, goed voor 12 goals, vormen vooraan een gouden duo. Léopold moest tot de laatste minuut bibberen om zich voor de halve finale te plaatsen. Toen zette Boon tegen Racing een beslissende stroke om. Dankzij de knappe bronzen medaille behaald op de Euro Hockey League begint Léopold met vertrouwen aan de slotfase van de competitie.

In zijn debuutjaar bij Watducks kneedde coach Jean Willems van de jonge spelersgroep meteen een mooi geheel. Gauthier Boccard is de leider van het team, rond hem kunnen de beloften mooi evolueren. Victor Charlet blijft uiteraard dé troef op strafcorner. Dit seizoen zette de Fransman 15 pc’s om. Van de sterke generatie van 1999 citeren we onder meer Simon Vandenbroucke, Maxime Van Oost, Guillaume Van Marcke en William Ghislain.

Zo was het tijdens de reguliere competitie: Léopold – Watducks 3-4. Watducks ging in Brussel met een 1-3 voorsprong rusten. Victor Charlet, Louis Capelle en Gaëtan Dykmans scoorden voor de bezoekers. Tussendoor zorgde Lewis Eaton voor de aansluitingstreffer. Na de pauze diepte Gauthier Boccard de kloof nog uit (1-4). Twee doelpunten van Tom Boon kwamen voor Léopold te laat.

 

Dragons – Orée

Een sterk seizoenslot zit al vele jaren in het DNA van Dragons en deze keer starten de speler van coach Gilles Van Hesteren helemaal met veel vertrouwen aan de halve finales van de play-offs. De manier waarop Dragons in een sterke poule met Léopold, Gantoise en Racing een noodzakelijke 15 op 15 sprokkelde was zeer knap. Na vele jaren nemen Florent Van Aubel en Felix Denayer – beide spelers zijn ook de topscorers van het team – Dragons nog steeds op sleeptouw.

Orée heeft misschien wel weinig ervaring in het spelen van play-offs, individueel beschikt de groep van Xavier De Greve wel over de nodige maturiteit. Voorbeelden zijn onder meer John-John Dohmen, Manu Stockbroekx, Dorian Thiéry en Jonathan Beckers. Met 28 doelpunten – slechts één minder dan Tom Boon – is Tomas Domene een echte sluipschutter. Ook Timothee Clement en Philippe Simar waren dit seizoen al goed bij schot.

Zo was het tijdens de reguliere competitie: Orée – Dragons 2-1. De doelpunten vielen pas na de pauze. Cédric Charlier opende de score voor Dragons, maar dankzij Eliot Curty en John-John Dohmen ging Orée er uiteindelijk nog op en over.

 

Dames

Gantoise – Racing

Onnodig aan te stippen dat Gantoise dé titelfavoriet is. In negentien wedstrijden behaalde het team van coach Kevan Demartinis 55 op 57. In Gent hunkeren ze naar een eerste titel sedert 2009. Alix Gerniers is met zeventien doelpunten op dit moment topscorer in de Eredivisie. Ook Ambre Ballenghien, Noa Schreurs, Stephanie Vanden Borre en Emilie Sinia scoren vlot. En dan is er natuurlijk nog Barbara Nelen om in het middenveld alles in goede banen te leiden.

Racing heeft een sterke poulefase van de play-offs achter de rug en coach Thibault Cornillie hoopt nu op stuntwerk tegen Gantoise. Met tien doelpunten op de teller weet Jill Boon het doel nog altijd staan. Charlotte Englebert en Justine Rasir, twee meisjes die nog twintig jaar moeten worden, staan voor een mooie carrière bij de Red Panthers en ook France de Mot en Agathe Willems kloppen aan de deur van de nationale ploeg.

Zo was het tijdens de reguliere competitie: Gantoise – Racing 5-1. In de eerste helft zorgde Ambre Ballenghien voor het enige doelpunt. Na de pauze bracht Jill Boon Racing nog op gelijke hoogte, maar met vier doelpunten op zeven minuten tijd (goals via Lara Oviedo, Emilie Keij, Emilie Sinia en Alix Gerniers) klaarde Gantoise vervolgens de klus.

 

Dragons – Antwerp

In elke linie beschikt het team uit Brasschaat over een mix van ervaring en talent. Voor de ervaring zorgen Stephanie De Groof en Rocio Emme in de verdediging, Jimena Cedres en Valerie Magis op het middenveld en Abi Raye en Manon Simons in de aanval. Coach Robert Justus zag Simons dit seizoen tien keer scoren en Raye acht keer. Op de slotspeeldag werd het voor Dragons nog even spannend op het veld van Daring, maar uiteindelijk werd er met 1-2 gewonnen.

Het damesteam van Antwerp staat al vele jaren aan de top in de Eredivisie. Vedette van de ploeg is zonder twijfel Carla Rebecchi. De Argentijnse topspeelster is met dertien doelpunten ook topscorer van het team van Steven Van Tijn. Elodie Picard, Emma Puvrez en Michelle Struijk zijn de Red Panthers bij Antwerp. In de poulefase van de play-offs hield Antwerp provinciegenoten Victory en Braxgata af.

Zo was het tijdens de reguliere competitie: Antwerp – Dragons 2-4. Valerie Magis zette de bezoekers op voorsprong, maar nog voor de pauze lukte Natalia Wisniewska de gelijkmaker. Ook in de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op. Margaux Struyf bracht Dragons opnieuw voor, Elle Onghena scoorde tegen. In de laatste zes minuten van de wedstrijd maakte Dragons via opnieuw Magis en Abigail Raye het verschil.

 

 

Leave a Reply