Skip to main content

Naam : Verleye

Voornaam : Pieter

Leeftijd : 26

Sinds wanneer ben je scheidsrechter ?

2012

Waarom/hoe ben je begonnen met het fluiten van wedstrijden?

Als club (Taxandria) werden wij als club aangeduid om wedstrijden bij onze buren Mol te fluiten. Onze club had hiervoor niemand, en ik had al wat ervaring om bij de jeugd te fluiten. Samen met Anne Van den Bosch trokken wij hierdoor regelmatig naar Mol om de matchen te fluiten. Dit waren zeer leuke ervaringen en daarom hebben wij tijdens één van die matchen ons praktisch examen afgelegd.

Speel je of heb je eveneens hockey gespeeld? Speel je andere sporten?

Ik ben gestart in 2000. Twee jaar geleden heb ik beslist om te stoppen met spelen zodat ik mijn zondagen vrij zou maken om te fluiten op hoger niveau. Ik ben nog wel actief voor mijn club Taxandria als secretaris en geef ik ook nog regelmatig training.

In mijn vrije tijd sport probeer ik veel zelfstandig te sporten. Tijdens de eerste lockdown heb ik een koersfiets gekocht. Daarnaast probeer ik regelmatig te gaan lopen. In mijn vakanties probeer ik vaak naar de bergen te gaan om te wandelen, fietsen en skiën in de winter.

Wat vind je leuk aan arbitreren?

Ik haal de grootste voldoening uit het feit dat ik de mogelijkheid krijg om deel te nemen aan competitieve sport op hoog niveau. Ik heb een enorme passie voor het hockey en ik vind het fantastisch om hiermee bezig te zijn in mijn vrije tijd. Daarnaast vind ik het contact met de ploegen zeer aangenaam. Ik word ook graag uitgedaagd en de wedstrijden bezorgen mij veel levenslessen voor de toekomst.

Is er iets dat je niet leuk vind aan arbitreren en/of zou willen veranderen?

Het vraagt veel toewijding in mijn vrije tijd. Het is meer dan 4×17,5min op het veld staan. Je bent er veel tijd mee kwijt en je moet altijd fit zijn, zowel mentaal als fysiek. Daarom is de arbitrage op lange termijn alleen maar mogelijk als het echt je passie is.

Wat zijn je ambities ?

Mijn belangrijkste ambitie is om elke week plezier te maken, het gevoel te hebben dat je iets bijbrengt aan de wedstrijd. Daarnaast wil ik graag elke wedstrijd verbeteren.